”Midt i en overgang – Grøn omstilling og klimabevidsthed”

Det er en fornøjelse for BKF Nordsjælland at kunne byde velkommen til vores udstilling 2024.

66 kunstnere fra BKF Nordsjælland udstiller i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek og på Annaborg.
Mine værker finder du i Vandrehallen. 

Reflect 11 by Christina Maj Lundqvist
Reflect 9 by Christina Maj Lundqvist
Reflect 2 by Christina Maj Lundqvist
Reflect 5 by Christina Maj Lundqvist

Det er en fornøjelse for BKF Nordsjælland at kunne byde velkommen til vores udstilling 2024 med titlen ”Midt i en overgang – Grøn omstilling og klimabevidsthed”. 

Vi har de sidste 17 år arrangeret en årlig udstilling for regionens medlemmer. Det er jo ikke blandt Forbundets egentlige opgaver, der hovedsageligt ligger i det fagpolitiske, men da vi i 2007 åbnede den første udstilling i Hillerød Biblioteks Vandrehal, blev det en vellykket og velbesøgt begivenhed, som biblioteket valgte at gentage de følgende år. Det var ikke mindst vigtigt for os kunstnere, der nu kom tættere på hinanden, vi fik styrket den kollegiale nærhed, og nye fællesskaber opstod. Udstillingen blev en del af en række faglige aktiviteter blandt det nordsjællandske områdes kunstnere. 

BKF, Billedkunstnernes Forbund, er en faglig organisation for danske billedkunstnere, der blev til i 1969 ved sammenlægning af flere kunstnerorganisationer. Forbundet, der i dag tæller over 2000 professionelle kunstnere på landsplan, er delt op i flere regioner – hvoraf vi i Nordsjælland udgør 155 medlemmer. Det kan tilføjes, at ikke alle vore medlemmer er bosat i det nordsjællandske, men også kunstnere fra Københavnsområdet har til vores glæde ønsket at blive overflyttet og er blevet en del af vores aktive, kunstfaglige fællesskab. 

På årets udstilling er vi i alt 66 deltagere fordelt i bibliotekets Vandrehal og i Kunsthuset Annaborg. Hillerød Kunstforening har i år lukket dørene op for BKF Nordsjælland, og vi er særdeles glade for at kunne udstille i det smukke Annaborg. Men årets udstilling tegner desværre også til at blive den sidste i rækken, da biblioteket har omlagt udstillingspolitikken og fremover ikke ønsker en fast udstilling i Vandrehallen. 

Jeg vil ende med at bringe en tak til såvel Hillerød Bibliotek som Hillerød Kunstforening med de aktive og dygtige medlemmer, der har stået for ophængningen i Annaborg, så vi kan vise BKF Nordsjællands udstilling 2024 ”Midt i en overgang”. 


 HILLERØD HOVEDBIBLIOTEK

VANDREHALLEN / ANNABORG

Christiansgade 1, 3400 Hillerød

5. august - 4. september



MATERIALE: Fotoprint på Dibond. H45 x B60 cmTop fra venstre : Reflect 11, Reflect 9Bund fra højre : Reflect 2, Reflect 5