2022 REFLECT, Eks-rummet, Copenhagen, DK

Den personlige identitets mange facetter - både facaden og det der ligger under.

Vi mennesker er komplicerede - vi er vores indre, vi er vores ydre. Den personlige identitet er de særlige kendetegn, egenskaber, færdigheder, gennemgående adfærdsmønstre og karaktertræk - som du viser verdenen. Hvad ligger bag facaden?  Er vi ikke meget mere end det?

Rummet vil omslutte dig med musikalske toner, lys og video, forløst ved brugen af spejlende flader, LED-lys, silikone, projektering mm. - Der bydes ind til fordybelse og refleksion.

I de filmede værker optager Christina oftest sig selv, i en opsat kulisse under vand. Her laves der en slags performance, hvor hun holder vejret et par sekunder ad gangen mens der bliver filmet. Videoværkerne manipuleres digitalt og der ændres farver, tempo, orientering mm. Små musiske lydspor moduleres og redigeres ligeledes, indtil den ønskede lyd resonerer med videoen.

Christina Maj Lundqvist arbejder med video, foto, maleri, lysskulpturer mm. I denne udstilling er flere af filmsekvenserne blevet optaget på et rejselegat fra Statens Kunstfond. “Jeg afspejler mig selv og mit jeg”